تأیید قطعی اقدام شهرداری رفسنجان در ماجرای دکل BTS موزه از سوی دادگاه تجدید نظر+ مستندات
دادگاه تجدیدنظر پس از بررسی جوانب ماجرای جمع آوری زیرساخت دکل BTS در موزه که به منظور دفاع از منافع شهروندان و جلوگیری از تخریب بصریِ مهمترین نماد شهری انجام گرفته بود، نتیجه رأی نهایی را صادر کرد.
- ۱۴۰۱/۰۴/۰۳
- لینک کوتاه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری رفسنجان، در پی اعتراض شرکت مخابرات رفسنجان نسبت به حکم قضایی مبنی بر اقدام قانونی شهرداری در ماجرای دکل BTS موزه، شعبه… دادگاه کیفری دو شهری کرمان موضوع را بررسی و در نهایت اقدام به صدور رأی قطعی نمود.
در بخشی از این حکم آمده است: «… شرکت مخابرات رفسنجان بدون اخذ هیچ گونه مجوز و پروانه ای از شهرداری به طور شبانه اقدام به تخلیه مصالح در پارک شهید مطهری رفسنجان نموده و با تخریب فضای سبز در مجاورت و زیر درختان موجود در پارک اقدام به کندن چاله و ریختن فوندانسیون می نماید که پس از گزارش پلیس ساختمانی شهرداری رفسنجان و تخلیه مصالح به صورت شبانه، سازمان عمران شهرداری رفسنجان حسب وظیفه مقرر در ماده ۵۵ قانون شهرداری ها نسبت به جمع آوری مصالح شامل میلگرد و بلوک و بتن آماده تخلیه شده در محل می نماید».
در ادامه نیز در پاسخ به ادعای مخابرات مبنی بر اینکه شهرداری در صورتی می تواند از انجام عملیات ممانعت ورزد که مالک محل نصب دکل باشد، اینگونه آمده است که: «مطابق اسنادی که ارائه شده است شهرداری رفسنجان پارک شهید مطهری را از چندین موقوفه اجاره نموده و از تعدادی مالکین خریداری نموده و نزدیک به پنج دهه است که در محل مذکور پارک احداث و دایر شده است. اقدام شهرداری بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری ها هیچگونه ضرورتی مبنی بر مالکیت شهرداری ندارد. بلکه به صرف اینکه محلی به عنوان پارک عمومی باشد، شهرداری ملکف به حراست از آن است».
این حکم می افزاید: «شاکی خود بدون پروانه و مجوز از شهرداری و در نیمه شب مشغول شروع ساخت و ساز بوده است و پلیس ساختمانی و سازمان عمران شهرداری به ناچار در همان زمان اقدام به تعطیلی کار و جمع آوری مصالح نموده اند … اگر شرکت مخابرات مجوز و یا پروانه ای از شهرداری می داشت مجبور نبود در ساعات نیمه شب و به صورت شبانه اقدام به ساخت و ساز نماید تا شهرداری نیز حسب وظایف مقرر در ماده ۵۵ قانون شهرداری در همان زمان اقدام به جمع آوری مصالح نماید».
در بخش دیگری از این حکم که به استناد ماده ۲۷۳ از قانون ایین دادرسی کیفری قطعی است، آمده: «ماده ۵۵ قانون شهرداری ها به طور خاص راجع به معابر و شوارع و فضاهای سبز و پارک های عمومی است که شهرداری را مکلف به جلوگیری از هر گونه سد معبر احداث بنا در پارک ها نموده و شهرداری را تکلیف نموده است که شخصاً با عوامل خود و بدون نیاز به هیچگونه حکمی ازچنین تصرفاتی جلوگیری به عمل آورد …»
شایان ذکر است، در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۰، عوامل پلیس ساختمانی شهرداری رفسنجان در انجام وظیفه ذاتی خود، از اجرای عملیات زیرسازی نصب دکل BTS در محوطه برج شیشه ای و مجموعه موزه ریاست جمهوری رفسنجان به دلیل غیرقانونی بودن، فقدان مجوز، جانمایی اشتباه و بدون نظر گرفتن الزامات زیبایی شهری، جلوگیری به عمل آوردند.
این اقدام قانونی، با عکس العمل شرکت مخابرات مبنی بر شکایت از شهردار و شهرداری با عنوان اتهامی «تخریب بیت المال» همراه شده بود؛ پس از طی روند قانونی و انجام تحقیقات نهایی در خصوص موضوع پرونده، حکم نهایی دادگاه در تاریخ ۲۲ اسفندماه ۱۴۰۰ صادر و اقدام شهرداری رفسنجان مبنی بر جمع آوری زیرساخت دکل BTS در ذیل تبصره ۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری شناسایی و جزو وظایف ذاتی شهرداری اعلام شد.
با اعتراض مخابرات به رأی فوق، حکم قطعی در تاریخ ۱۹ خردادماه ۱۴۰۱ از سوی دادگاه تجدیدنظر صادر و مشخص شد شهرداری رفسنجان در این باره وفق مقررات و موازین قانونی اقدام کرده است.
لازم به ذکر است که شهرداری رفسنجان پس از جلوگیری از عملیات نصب دکل به منظور رفاه حال شهروندان ساکن آن منطقه، کرارا به شرکت مخابرات مبنی بر همکاری در جانمایی صحیح دکل BTS و کمک به نصب سریع تر آن اعلام آمادگی کرد که با واکنش و مخالفت شرکت مخابرات همراه شد.
یادآور می شود که شهرداری رفسنجان در انجام وظایف ذاتی خود مصمم بوده و به جهت منافع مردم، در مقابل هر گونه اقدام غیرقانونی مقابله خواهد کرد.