هشدار آتشنشانی رفسنجان؛ قاتل نامرئی در راه است
هشدار آتشنشانی رفسنجان؛ قاتل نامرئی در راه است
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدماتایمنی شهرداری رفسنجان گفت: شهروندان قبل از راهاندازی سیستمهای گرمایشی هشدارهای ایمنی را جدی گرفته و نکات ایمنی را در نصب و راهاندازی وسایل گرمایشی رعایت کنند.
- ۱۴۰۳/۰۸/۱۹
- لینک کوتاه
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری رفسنجان، مهندس علی رمضانینژاد اظهار کرد: یکی از علل مهم در بروز مسمومیت با گاز مونواکسید کربن نصب غیراستاندارد دودکش بخاریهای خانگی است که متاسفانه بیشترین آمار در ایجاد چنین مسمومیتهایی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: متاسفانه بسیاری از خانوادهها در هنگام استفاده از سیستمهای گرمایشی به نصب صحیح دودکش بخاریها توجه نمیکنند و این عدم توجه باعث میشود از مسدود بودن خروجی بخاری اطلاعی در دست نداشته باشند لذا در پی مسدود بودن خروجی گاز تولید شده حاصل از سوخت وسیله گرمایشی نه تنها از دودکش به فضای بیرون خانه هدایت نمیشود بلکه به درون منزل نیز باز میگردد.
وی ادامه داد: در هنگام بروز چنین حوادثی پس از انجام بررسیهای اولیه مشخص شده که به دلایلی از جمله لانه سازی پرندگان بر روی دودکشها، عدم وجود سرپوش مناسب بر روی خروجی دودکشها و عدم نصب مناسب دودکش مهمترین علل بازگشت گاز مونواکسیدکربن به درون منزل هستند که این نیز ایجاد مسمومیت برای اعضاء خانه را در پی داشته است.
رمضانینژاد بیان کرد: با توجه به سرد شدن هوا در روزهای آتی میطلبد تا خانوادهها دودکش بخاریها را بررسی و از باز بودن آن اطمینان خاطر حاصل کنند که برای این عمل میتوانند بر روی بدنه دودکش دست بگذارند و اگر دودکش داغ بود نشان از باز بودن آن دارد اما اگر سرد بود این بدان معناست که خروجی دودکش مسدود بوده و گاز مونواکسیدکربن برای خروج از خانه در آن جریان ندارد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدماتایمنی شهرداری رفسنجان افزود: راه دیگر برای کسب اطمینان از باز بودن مسیر لوله بخاری استفاده از شعله شمع یا فندک است به گونهای که اگر شعله شمع به سمت داخل لوله کشیده شد این نشان از باز بودن مسیر لوله بخاری دارد اما اگر این عمل صورت نگرفت بدان معناست که مسیر خروجی لوله بخاری مسدود بوده و نیاز به بررسی دارد.
وی گفت: اما یکی دیگر از مهمترین نکات در نصب لوله دودکش بخاری ارتفاع مناسب لوله از سقف منزل است که در این مقوله هم بیتوجهیهای بسیاری صورت میگیرد، در این خصوص باید لوله بخاری بیش از یک متر از سطح سقف خانه ارتفاع داشته و برای پیشگیری از مسدود شدنش و جلوگیری از لانه سازی پرندگان باید از لوله H برروی خروجی استفاده شود.
رمضانینژاد تأکید کرد: باید نصب دودکش بخاریها و سیستمهای گرمایشی به متخصصان این امر محول شود تا این افراد با بکارگیری ایمنی کامل دودکش مناسب برای منزل را نصب کنند که از بروز حوادث احتمالی پیشگیری شود لذا این نیز خود مقوله مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: از باز بودن مسیر دودکش قبل از راه اندازی وسیله گرمایشی اطمینان پیدا کنید که برای این کار می توانید روش بستن سنگ به نخ واز بالای پشت بام به داخل دودکش رها کنید اگر سنگ به پایین دودکش رسید نشانه باز بودن دودکش است.
رمضانی نژاد بیان کرد: رنگ شعله بخاری باید آبی باشد اگر رنگ شعله زرد، قرمز یا نارنجی بود نشانه نقص در سوخت رسانی وکمبود اکسیژن است و هم چنین نباید تمام روزنه های جریان هوا در منزل به ویژه اتاق خواب را مسدود کرد و انتهای دودکشها باید حداقل یک متر از سطح بام فاصله داشته باشد ودارای کلاهک مخصوص به شکل اچ باشد.
وی ادامه داد: از قراردادن لوله دودکش بخاری درداخل ظرف آب خودداری نمائید، استفاده از بخاری های بدون دودکش برای منازل و فضاهای بسته کار بسیار خطرناکی است واز نصب بخاری کنار پرده و وسایل قابل اشتعال خودداری نمائید.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری رفسنجان گفت: هر وسیله گرمازا باید یک دودکش مجزا داشته باشد و استفاده چند وسیله گرمایشی با یک دودکش جدا خودداری نمایید و از لوله های فنری و آلومینیومی برای وسایل گرمازا استفاده نکنید.
وی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از نشت گاز ،شیلن گها باید به بست فلزی استاندارد مجهز باشد وپس ازاستفاده از بست برای اطمینان از نشت گاز از محلول کف وصابون استفاده کنید وطول شیلنگ وسایل گاز سوز نباید بیشتر از ۱۲۰ سانتی متر باشد.
رمضانی نژاد بیان کرد: ازجمله علائم اولیه مسمومیت با گاز منواکسیدکربن سردرد،خواب آلودگی شدید،خستگی وکاهش سطح دید می باشد .درصورت مشاهده هریک از این علائم سریعا وسیله گاز سوز راخاموش نموده وپنجره ها را باز نموده وفرد مصدوم را به هوای آزادمنتقل کنید.