از چشم دختران ببینیم از نگاه داوران

  • ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
  • لینک کوتاه

?داور دومین جشنواره عکس ” از چشم دختران ببینیم” معتقد است اگر بخشی از هر جشنواره یا رویداد فرهنگی را برعهده خانم ها قراردهیم دقیق تر و ریز بین تر به مسائل فرهنگی شهر توجه می کنند.

↙️بیوگرافی/ #عباس_بلوچی متولد ۱۳۵۲، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد عکاسی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران است.
↙️ وی از سال ۶۹ وارد انجمن سینمای رفسنجان شده و از سال ۷۲ در این انجمن به عنوان مدرس عکاسی و سینما مشغول به فعالیت می شود و در حال حاضر مسئولیت انجمن سینمای رفسنجان را برعهده دارد

?به گزارش فرهنگسرای رسانه شهرداری عباس بلوچی در خصوص تاثیر برگزاری جشنواره عکس در حوزه فرهنگ سازی شهر بیان کرد: کلمه فرهنگ و فعالیت های فرهنگی بسیار وسیع است ، انسان از زمان تولد تا پایان عمرش با پدیده فرهنگ در ارتباط است فرهنگ شهروندی از نحوه لباس پوشیدن و نحوه صحبت کردن تا تعامل با افراد جامعه را شامل می شود.

?وی افزود: وقتی از دیدگاه رسانه یا هنری مثل عکاسی به پدیده های فرهنگی نگاه می شود، عکاس می تواند با یک نگاه هنرمندانه پدیده های فرهنگی را ریزبین تر و دقیق تر ببیند و به ما پیام دهد.

?بلوچی با اشاره به دیدگاه یک فیلسوف کانادایی مارشال مک لوهان تصریح کرد: این فیلسوف معتقد است که از زمان پیدایش دوربین افق دانایی بشر گسترش پیدا کرده است، با تئوری «رسانه خود پیام است» درخصوص نقش عکاسی در دانستن افراد و شناخت جوامع مختلف جهان و افزایش دانایی با ما صحبت می کند.

?وی افزود: شناخت از طریق تصویر صورت می گیرد و در افزایش دانایی ما کمک کرده است، امروزه در همه حوزه ها هر روز تعداد زیادی عکس تولید می شود اگر یک روز تصور پیدا کنید تصویر از زندگی ما حذف شود آن زمان است که می فهمیم چقدر اطلاعات ما کم و ناقص است و برگزاری جشنواره ها باعث می شود فرهنگ شهری از همه لحاظ رشد کند.

?داور دومین جشنواره عکس ” از چشم دختران ببینیم” در خصوص جشنواره و تاثیر آنها در نقش زنان عنوان کرد:جنسیت در نوع نگاه تاثیر دارد، از آنجاییکه بانوان نگاه دقیق تری نسبت به آقایان دارند بسیار ریزبین و دقیق به مسائل توجه می کنند اگر بخشی از هر جشنواره یا رویداد فرهنگی را برعهده خانم ها قراردهیم، دقیق تر و ریز بین تر به مسائل فرهنگی شهر توجه می کنند مخصوصا اگر خانم عکاس باشد، کسانی که عکاس هستند با دیدن و نگاه کردن آشنا هستند و سعی می کنند از مجرای دید هنری خودشان به موضوعات پیرامون خودشان نگاه کنند حالا این موضوعات پیرامون، ممکن است معضلات شهری یا یک پدیده صحیح شهری باشد یا می تواند دغدغه های شخصی یک زن باشد.

?وی در خصوص ملاک های داوری عکاسی گفت: بخشی از داوری به اصول و قواعد عکاسی بر می گرد؛ اصول عکاسی باید از لحاظ بصری، گرافیکی، رنگ، ترکیب و کادر بندی رعایت شده باشد و همچنین یک سری تکنیک عکاسی و اقدامات فنی و حسی و ذوقی است که مد نظر گرفته می شود.

?بلوچی ادامه داد: هر اثر هنری یک فرم و محتوا دارد اینکه عکاس توانسته آن محتوا و معنی را در فرم بیان کند یا نه به امتیاز می رسد، گاهی وقت هم عکاس براساس تجربه و اطلاعات و سابقه تصویری انتخابی انجام می دهد.

?این عکاس هنرمند در خصوص جشنواره سال گذشته گفت: اولین دوره جشنواره عکس سال گذشته برگزار شد تجربه برگزار کنندگان در این حوزه کمتر بود زمانی که یک رویداد فرهنگی هر سال برگزار شود، تداوم داشته باشد و دبیرخانه یک جشنواره هم دائمی شود عکاسان بیشتری شرکت خواهند کرد و اعتباری بین عکاسان سراسر کشور ایجاد می شود.

?وی با اشاره به اینکه سال گذشته داوری جشنواره بر عهده خانم ها بود و امسال آقایان این جشنواره را داوری خواهند کرد ادامه داد: اینکه آقایان این جشنواره را داوری می کنند یک تجربه جدید است شاید به این نتیجه برسند که در سال آینده برای داوری، خانم ها هم حضور داشته باشند.

?بلوچی بیان کرد:در داوری نگاه نباید مردسالار باشد نگاه فمینیستی و زن سالار هم درست نیست باید بین این دو تعامل باشد.

?مسئول انجمن سینمای رفسنجان بیان کرد: جشنواره ای به این گستردگی و حجم آثار تاکنون در رفسنجان نداشتیم سال گذشته یک جشنواره گردشگری به نام رفسنجان زیبا توسط شهرداری و انجمن سینمای رفسنجان برگزار شد ولی این جشنواره در نوع خودش از لحاظ تعداد شرکت کننده جزو شاخص ترین هاست و جای تبریک دارد.

?وی در پایان گفت: عکاسان باید کار خودشان را انجام دهند و گرفتن عکس صرفا برای جشنواره نباشد هر هنرمندی که در حوزه عکس فعالیت دارد باید عکس انتقادی هم بگیرد و اگر در جشنواره ای شرکت کرد و رتبه نیاورد دلسرد نشود و ملاک را بر این نگذارد که عکسش ضعیف بوده شاید آن عکس با محور و موضوعات جشنواره همخوانی نداشته و به نظر داورها نزدیک نبوده است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید