ویژه برنامه ارتباط موثر به مناسبت روز گفتگو و تعامل سازنده در محل پردیس معین رفسنجان برگزار شد.
روز گفتگو و تعامل سازنده
- ۱۳۹۹/۰۴/۲۴
- لینک کوتاه
? ویژه برنامه ارتباط موثر به مناسبت روز گفتگو و تعامل سازنده به همت فرهنگسرای رسانه شهرداری با حضور دکتر فاطمه اخلاقی مدرس و روانشناس و جمعی از علاقه مندان در محل پردیس معین رفسنجان برگزار شد.
?به گزارش روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر رفسنجان فاطمه اخلاقی در این نشست با اشاره به اینکه انتقال پیام به صورت صحبت کردن، نوشتاری و زبان بدن (غیرکلامی) صورت می گیرد، گفت: مولفه های ارتباط؛ معمولا از طریق کلامی و غیرکلامی یعنی از طریق ژست، لحن کلام، تماس چشمی، حالات های چشمی و… انجام می شود.
?وی تصریح کرد: ارتباط موثر، رابطهای است که در آن، طرف مقابل، پیام شما را با حداکثر دقت ممکن دریافت و درک کند.
?مدرس و روانشناس مرکز مشاوره افزود: درروانشناسی دومبحث خطاهای شناختی وتحریفات شناختی وجود دارد که بر ذهن و افکار ما تاثیر دارند؛ در واقع، خطاهای شناختی، افکاری هستند که باعث میشوند فرد درک درست و منطقی از مسائل نداشته باشد، تحریفات شناختی، احساسات منفی را در فرد تقویت میکنند
?اخلاقی بیان کرد: ذهن خوانی یکی از مسائلی است که شناخت، دچار سوگیری می شود، یعنی بدون شناخت، انتقال افکار و احساسات، طرف مقابل ذهن ما را می خواند و فرد هر رفتاری که در ارتباط ها صورت می گیرد دیگران را مقصر و مورد سرزنش قرار می دهد.
?وی ادامه داد: در ارتباط مهم این است اگر طرف مقابل و یا خودتان به اندازه درصدی که مقصر هستید مسئولیت اعمال و رفتار خود را بپذیرید.
?اخلاقی عنوان کرد: اگر بخواهیم ارتباط موثر داشته باشیم که پیام ما از طرف مقابل درک شود، چهار مولفه؛ مشاهده، افکار، احساس، پیامد و انتظار از طرف مقابل موثر است.
?وی یکی از راهبردهای ارتباط خوب و موثر را خوب گوش دادن فعالانه دانست و گفت: یکی از مشکلات ارتباط ها این است که سکوت نمی کنیم و اجازه نمی دهیم طرف مقابل حرف بزند.
?اخلاقی افزود: یکی دیگر از راهبردهای ارتباط موثر همدلی کردن است به این معنی که خود را طرف مقابل قرار دهیم و از دریچه ذهن، افکار و علایق او را ببینیم، هر کسی باید سعی کند که با حفظ نظر خود، نظر دیگران را نیز درک کرده و بتواند به درستی بفهمد که آنها چه میاندیشند.
?وی خاطرنشان کرد: مولفه هایی که باعث ارتباط ناموثر می شود استرس و عدم کنترل احساسات است، اگر نتوانیم احساسات خود را کنترل کنیم بازخورد طرف مقابل منفی خواهد بود.
?اخلاقی عدم تمرکز را یکی از دیگر از مولفه های ارتباط ناموثر عنوان کرد و گفت: دو نوع رابطه تکمیلی و متقارن وجود دارد؛ در ارتباط متقارن افراد آینه رفتار همدیگر هستند و روابط به صورت آینه ای و چرخه معیوب به وجود می آید ولی در رابطه تکمیلی یک طرف معمولا به حالت سلطه گر و در مقام قدرت و برتری و طرف دیگر درحالت سلطه پذیری و در مقام پایین تر قرار دارند.
?وی ادامه داد: هر چه طرف سلطه گر وجسورتر باشد نفر دوم سلطه پذیرتراست و هر چه نفر دوم سلطه پذیرتر باشد نفر اول سلطه گرتر است در پایان این برنامه دکتر اخلاقی به سوالات حضار در جلسه پاسخ داد.