جشنواره عکس از چشم دختران ببینیم از نگاه داوران این جشنواره

  • ۱۳۹۹/۰۴/۰۳
  • لینک کوتاه

?داور دومین جشنواره عکس ” از چشم دختران ببینیم” معتقد است اگر جشنواره ای بخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد باید در سال های متمادی تکرار شود، مدیران فرهنگی باید به این جشنواره به عنوان یک پدیده فرهنگی که قرار است هر سال برگزار شود نگاه کنند.

↙️بیوگرافی/ سید محسن سجادی متولد ۱۳۵۷ رفسنجان، لیسانس عکاسی و دارای درجه دو هنری معادل فوق لیسانس است.
↙️وی در حوزه عکاسی خبری و مستند اجتماعی فعالیت دارد، کارشناس و مجری برنامه های عکاسی است و برپایی بیش از ۱۳ نمایشگاه انفرادی و گروهی و چاپ یک کتاب عکس از مجموعه خانه حاج آقا علی و چاپ پوسترهای مختلف، کسب عناوین و رتبه های برتر در جشنواره های مختلف را در کارنامه خود دارد.
↙️در حال حاضر کارشناس تجسمی فرهنگسرای نیاوران است و یک کتاب هم در مورد حرم امام رضا (ع) در حال چاپ دارد

?سجادی که یکی از داورهای دومین جشنواره عکس “از چشم دختران ببینیم” شهرستان رفسنجان است در گفتگو با فرهنگسرای رسانه در خصوص تاثیر برگزاری جشنواره های فرهنگی، هنری و عکس در حوزه فرهنگ سازی شهر اظهار کرد: عکس یکی از گزینه های فرهنگی و نوعی گفتمان بدون کلمه و حروف است و در همه جای دنیا زبان تصویر یک زبان مشترک است، برداشت آدمها در سراسر دنیا نسبت به عکس یکی است ولی اگر عکسی هنری یا خلاقانه باشد تعبیر متفاوتی در برداشت های شخصی خواهد داشت.

?سجادی افزود: رفسنجان از مقوله فعالیت های فرهنگی به دور بوده یا کم کاری شده است به خصوص در حوزه عکاسی ضعیف کار شده است، هر چند در سالهای اخیر فعالیت عکاسان جوان در شهرستان چشم گیر و قابل تقدیر بوده اما بدون کمک مدیران این امر کمتر گسترش پیدا نمی کند در حال حاضر با این‌ جشنواره فرصتی برای شناساندن شهر و بحث های فرهنگی و گردشکری به وجود آمده است، تعدد حضور عکاسان انتشار عکس های مختلف در سایت ها و صفحات اجتماعی به شناساندن شهر کمک می کند رفسنجان فقط با پسته نباید در دنیا شناخته شود بلکه باید با فرهنگ، تاریخ و ابنیه و…‌ رفسنجان را شناخت.

?این هنرمند رفسنجانی عنوان کرد: یکی از بزرگان عکاسی ایران می‌گوید «عکس و عکاسی اینقدر‌ مهم است که باید یک وزارتخانه برای آن ساخت»؛ پس این وزارتخانه را کوچکتر در رفسنجان بسازیم.

?سجادی تصریح کرد: انتشار عکس در فضای مجازی از جمله اینستاگرام در دهه اخیر در کل ایران در تغییر نوع دید مردم و ساختار زندگی تاثیر مهمی داشته است باعث تغییر فرهنگ و دیدگاه و آشنایی با فرهنگ های مختلف شده است.

?این عکاس رفسنجانی در خصوص داوری جشنواره عکس” از چشم دختران ببینیم” سال گذشته گفت: در جشنواره های مختلف داوران به انتخاب دبیرخانه یا هیئت برگزاری انتخاب می شوند یا کلا خانم هستند یا کلا آقا یا هر دو در کنار هم ؛ بستگی به نگاه و تخصص داور و هیئت برگزاری دارد. در این جشنواره، عکسهایی را داوری می کنیم که از نگاه خانمها عکاسی شده است و ممکن است داور خانم آنها را بهتر درک کند؛ اینکه داور مرد نتواند در جشنواره مختص خانم ها عکسی را داوری کند مردود است.

?وی افزود: برای داوری این جشنواره ، می توان ترکیبی از داوران زن و مرد داشته باشیم یا تعداد داوران را افزایش دهیم یامانند سال قبل داوران کلا زن باشند، خانم ها در سال قبل برداشت خود را داشتند و امسال هم مردان؛ تفاوت نوع نگاه ها را در سال قبل و سال جدید بسنجیم و براساس آن تصمیم بگیریم که در سال آینده چینش داوران‌ چگونه باشد.

?داور دومین جشنواره عکس ” از چشم دختران ببینیم” بیان کرد: حضور بانوان در این جشنواره با موضوع «کرونا و قرنطینه» این جشنواره را ویژه کرده است مخصوصا موضوع کرونا که باعث شده فعالیت بانوان در قرنطینه و عکاسی بیشتر شود.

?وی ادامه داد: دبیرخانه جشنواره باید از پایان این جشنواره برای دوره سوم شروع به کار کند و جشنواره هایی از این دست باید حداقل شش ماه قبل از برگزاری برنامه ریزی شود و زمان چندین ماهه به شرکت کننده داده شود که عکس های خوبی به جشنواره ارسال کنند و این موضوع باعث می شود عکاسان فرصت زیادی برای عکس های خاص و ناب داشته باشند.

?این عکاس باسابقه رفسنجانی بر استمرار جشنواره تاکید کرد و یادآور شد: اگر جشنواره ای بخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد باید در سال های متمادی تکرار شود، مدیران فرهنگی باید به این جشنواره به عنوان یک پدیده فرهنگی که قرار است هر سال برگزار شود نگاه کنند که هم به معرفی جاذبه های گردشگری فرهنگی شهر کمک شود و هم بستری برای حضور بانوان سراسر کشور فراهم آورد.

?وی افزود: امیدوارم همانطور که رفسنجان در طول سالهای متمادی در خیلی از فعالیتها پیشرو بوده برای این نوع نگاه و جشنواره هم پیشرو باشد، هرچند که این‌جشنواره خاص و بدیع است و در کل کشور چنین رویداد فرهنگی وجود ندارد.

?سجادی خاطرنشان کرد:از آنجاییکه خیلی از اتفاقات در لحظه ارزش دارد اگر از همان زمان شیوع کرونا فراخوان جشنواره را ارائه داده بودند عکس های بهتر و خاص تری به جشنواره ارسال می شد.

?وی با اشاره به اینکه برای ارزش گذاری یک عکس به صورت کلی نگاه خاص و بدیع عکاس مد نظر است گفت: کادر بندی متفاوت و نگاه خلاقانه عکاس به پیرامون در داوری مهم است و در راستای موضوع و اهداف جشنواره باشد آن عکس را برتر می کند.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید