توصیههای مهم آتش نشانی رفسنجان در زمان قطع برق و محبوس شدن در آسانسور
مدیرعامل آتشنشانی رفسنجان در پی قطعیهای برق و مشکلات ناشی از آن، به ویژه برای استفادهکنندگان از آسانسور، توصیههای ضروری را به شهروندان اعلام کرد.
- ۱۴۰۴/۰۲/۲۷
- لینک کوتاه
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری رفسنجان، مهندس علی رمضانینژاد اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به قطعی برق درمناطق مختلف شهر، برخی شهروندان گمان میکنند اگر آسانسوری که بین طبقات گیر کند با خطرسقوط مواجه میشوند و باید بکوشند هرچه سریعتر خارج شوند در صورتی که چنین تفکری کاملاً اشتباه است. در بسیاری از ساختمانهای امروزی تجهیزات پیشرفته وجود دارد و آسانسورها نیز به سیستم برق اضطراری مجهزهستند که درهنگام قطع ناگهانی برق آسانسور را تا توقف در سطح یکی از طبقات پشتیبانی میکند.
وی افزود: البته اگر در ساختمان خالی از سکنه حضور دارید از آسانسور استفاده نکنید و در صورت محبوسی در آسانسور در چنین شرایطی شهروندان باید از انجام حرکات اضافی در آسانسور پیش از رسیدن مدیر ساختمان، تکنیسینهای فنی، سرایداران و یا نیروهای آتشنشانی خودداری کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که برق آسانسور خاموش شده و آسانسور فاقد برق اضطراری است، میتوان برای مدت کوتاه از نور گوشی استفاده کرد، اما گوشی را برای زمان طولانی روشن نگذارید، چون باتری آن تمام میشود، در حالی که شاید به آن نیاز داشته باشید. بهجای انجام کارهای خطرناک، کف کابین بنشینید. با این کار وقتی آسانسور دوباره حرکت کرد تعادل به هم نمیخورد.
رمضانینژاد افزود: دکمه تلفن یا آژیر خطر (دکمه آلارم) به شکل زنگ تعبیه شده در داخل کابین را فشار دهید تا دیگران متوجه شوند کسی در آسانسور گیر کرده است و اگر آنتن موبایل دارید با شماره تلفن درج شده در داخل کابین آسانسور که شامل شماره (نگهبان یا مسئول ساختمان، تکنیسین فنی آسانسور و در نهایت شماره آتشنشانی «۱۲۵» است) تماس بگیرید و ضمن اعلام دقیق آدرس محل حادثه منتظر رسیدن امدادگران باشید. همچنین نگران هوا نباشید. هوا در چاه و کابین آسانسور جریان دارد و اکسیژن موردنیاز بدن شما تمام نمیشود.
مدیرعامل آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری رفسنجان در ادامه بااشاره به اینکه محافظت از وسایل برقی در برابر آسیبهای ناشی از قطعی برق، از اهمیت ویژهای برخوردار است، بیان کرد: قطعی برق، به ویژه قطعیهای ناگهانی، میتواند با ایجاد نوسانات ولتاژ، به قطعات حساس الکترونیکی آسیب وارد کند. پیش از هر چیز، جداسازی وسایل برقی از پریز برق، اقدامی حیاتی است. این کار، به ویژه در زمان قطعیهای برنامهریزیشده، از ورود ولتاژهای ناگهانی به دستگاهها جلوگیری میکند و وسایل برقی حساس مانند کامپیوتر، تلویزیون، و سیستمهای صوتی و تصویری، باید در اولویت قرار گیرند.
رمضانینژاد استفاده از محافظهای برق را راهکار دیگری برای حفاظت از وسایل برقی دانست و افزود: این تجهیزات، با جذب نوسانات ولتاژ، از ورود جریانهای ناخواسته به دستگاهها جلوگیری میکنند. انتخاب محافظهای استاندارد و با کیفیت، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گفته وی، برای وسایلی که به برق مداوم نیاز دارند، مانند کامپیوترها و سرورها، استفاده از UPS (منبع تغذیه بدون وقفه) توصیه میشود. UPS، در زمان قطعی برق، برق مورد نیاز دستگاه را تأمین میکند و از خاموش شدن ناگهانی آن جلوگیری میکند. این امر، از آسیب دیدن اطلاعات و قطعات الکترونیکی دستگاه جلوگیری میکند.
وی بررسی دورهای سیمکشی ساختمان و اطمینان از سلامت پریزهای برق، از دیگر اقدامات پیشگیرانه برشمرد و گفت: سیمکشی فرسوده و پریزهای معیوب، خطر بروز اتصالی و آسیب دیدن وسایل برقی را افزایش میدهند.
مدیرعامل آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری رفسنجان در پایان توصیه کرد: روشن کردن تدریجی وسایل برقی، از وارد شدن فشار ناگهانی به شبکه برق جلوگیری میکند. روشن کردن همزمان تمام وسایل برقی، میتواند باعث نوسانات ولتاژ و آسیب دیدن دستگاهها شود. خاموش کردن وسایل برقی در زمان عدم استفاده، علاوه بر صرفهجویی در مصرف برق، از آسیب دیدن آنها در اثر نوسانات برق جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: زمانی که برق قطع میشود وسایلی که درحال استفاده بودند (مانند اتو، سشوار و…) را از برق بکشید.