توصیههای آتشنشانی رفسنجان به شهروندان در آستانه فصل سرما
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری رفسنجان با اشاره به کاهش نسبی دمای هوا و آغاز فصول سرد بر رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گازسوز تاکید کرد.
- ۱۴۰۱/۰۸/۱۶
- لینک کوتاه
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری رفسنجان، علی رمضانینژاد در این رابطه اظهار کرد: یکی از نکات اساسی این است که همیشه اجازه بدهید هوای کافی برای تنفس شما و جهت سوختن بخاری گازسوز به اتاق برسد. وجود روزنههای زیر دربها برای این منظور مفید می باشند. بنابراین روزنههای زیر دربها و خصوصا دریچههای تهویه هوا را با اشیائی مانند پارچه ، پتو و … مسدود نکنید.
وی با بیان اینکه از صحیح سوختن گاز و سلامت بخاری بوسیله افراد ذیصلاح مطمئن شده و در صورت داشتن عیب حتما از تعمیرکاران مجاز استفاده شود، ادامه داد: از سلامت دودکش مربوط به بخاری اطمینان حاصل نمایید. این امر یکی از مهمترین نکاتی است که باید همیشه در نظر داشته باشیم چرا که اشکالات دودکش میتواند باعث بروز اتفاقاتی غیر قابل بازگشت شود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری رفسنجان هشدار داد: نصب دودکش در فضاهای بسته ساختمان که جریان طبیعی هوا وجود ندارد ممنوع است و هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مجزا و مجهز به کلاهک اچ (H) باشد.
رمضانینژاد با اشاره به اهمیت کنترل دقیق وسایل گازسوز به منظور اطمینان از سلامت کارکرد آنها گفت: کلاهک H مانند در مبادی خروجی دودکش ها برای ممانعت از فشار جریان باد و خروج گاز های سوخت الزامی است.
وی استفاده از لولههای آکاردیونی(خرطومی) به عنوان دودکش وسایل گازسوز را بسیار خطرناک دانست و گفت: در نصب بخاری باید از دودکشهای گالوانیزه و ضد زنگ با حداقل تعداد زانو، بست فلزی و شیلنگ استاندارد و مخصوص استفاده شود.
رمضانینژاد افزود: چنانچه دودکش سرد باشد نشاندهنده عدم عبور گازهای سمی است و بایستی سریعا دستگاه گازسوز خاموش و نسبت به رفع مشکل اقدام نمود، استفاده از شعله شمع یا کبریت در محل دریچه و مبدا دودکش، چنانچه شعله به سمت داخل دودکش کشیده شد بیانگر این است که مکش دودکش مناسب است و اگر تغییری در شعله ایجاد نشود نشانگر عدم مکش مناسب دودکش است.
وی با تأکید دوباره مبنی بر اطمینان از باز بودن مسیر دودکشها قبل از راه اندازی وسیله گرمایشی و گازسوز، خاطرنشان کرد: درصورتی که احساس کردید سوخت بخاری ناقص بوده و یا باشعله آبی نمیسوزد به آن بیتفاوت نباشید، رنگ شعله به غیر از آبی علامت خطر است و حادثه سنگین جانی در پی خواهد داشت لذا باید وسیله گاز سوز را خاموش و علت را بررسی نمود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری رفسنجان یادآور شد: یکی از نکات بسیار مهم در سلامت فصل زمستان، استفاده از شیلنگهای سالم و فشار قوی است. به غیر از این شیلنگهای مخصوص گاز از نوع دیگری برای وصل کردن وسایل به گاز استفاده نکنید. طول شیلنگ گاز نباید حداکثر از ۱۲۰ سانتیمتر بیشتر باشد، استفاده از شیلنگهای بلند برای رساندن گاز به نقاط مختلف منزل بسیار خطرناک است و باید از این کار خودداری کرد.
به گفته وی، بدون استفاده از بست برای محکم کردن شیلنگ گاز هرگز از وسیله گازسوز استفاده نکنید و آبگرمکن و وسایل گازسوز را هرگز در حمام نصب نکنید.
نحوه مواجهه با گازگرفتگی
رمضانینژاد در پاسخ به این سوال که چطور متوجه شویم که دچار گازگرفتگی شدیم، افزود: شباهت زیاد گاز گرفتگی به سرماخوردگی اولین نشانه مسمومیت با این گاز است، سردرد و سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ، درد در قفسه سینه ، ناحیه شکمی و اگر باز هم جلوتر رود، احساس دوبینی و دو گانگی در رفتار و به شماره افتادن تنفس، اختلال درتصمیمگیری و حرکت و بازهم اگر در محل بماند و منبع گاز Co وجود داشته باشد و به آن اهمیت ندهند حالت بیهوشی و غش ایجاد و فرد واردمرحله کما و سپس فوت میشود.
وی در پاسخ به این سوال که با فرد گاز گرفته چطور برخورد کنیم، گفت: بهترین کار در مواجهه با فرد گازگرفته این است که با حفظ خونسردی فرد را از شرایطی که دچار مسمومیت شده خارج و به فضای آزاد و دوری از محیط آلوده به گاز CO منتقل کنیم. سپس بلافاصله درها و پنجرهها باز شود تا اکسیژن کافی به فرد مصدوم برسد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری رفسنجان در پایان ابراز امیدواری کرد که شهروندان با رعایت توصیههای ایمنی در آغاز فصل سرما، زمستان خود را بیمه کنند.