۲۴ ذیالحجه?روز « مُباهله »?
۲۴ ذیالحجه?روز « مُباهله »?
- ۱۳۹۸/۰۶/۰۴
- لینک کوتاه
۲۴ ذیالحجه?روز « مُباهله »?
↙️آیه مباهله آیه ۶۱سوره آل عمران است که اشاره به واقعه مباهله دارد
? فمَنْ حَاجَّکَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَکُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَکُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَکُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللّهِ عَلَى الْکاذِبینَ?
☘️« هر گاه بعد از علم و دانشی که به تو رسیده، باز کسانی با تو به بحث و ستیز برخیزند. به آنها بگو: بیائید ما فرزندان خود را دعوت میکنیم و شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را فرامیخوانیم شما هم زنان خود را، ما از نفوس خود دعوت میکنیم شما هم از نفوسِ خود، آنگاه مباهله کنیم و لعنتِ #خدا را بر دروغگویان قرار میدهیم.»☘️
آل عمران – ۶۱
? #مباهله در اصل از «بَـهـل» به معنی رها کردن و برداشتنِ قید و بند از چیزی است. اما مباهله به معنای لعنت کردنِ یکدیگر و نفرین کردن است.
? کیفیت مباهله به این گونه است که افرادی که درباره مسئلۂ مذهبیِ مهمی گفتگو و اصرار دارند، در یک جا جمع شوند و به #درگاه_خدا تضرّع کنند و از او بخواهند که دروغگو را رُسوا سازد و مجازات کند.
♻️ مباهلۂ #پیامبر با مسیحیانِ منطقۂ “نَجران”، در بیست وچهارم ذےالحجّه سال دهُم هجری اتفاق افتاد. ایشان طی نامهای ساکنان مسیحیِ نجران را به #آیین_اسلام دعوت کرد. مردم نجران که حاضر به پذیرفتنِ اسلام نبودند، نمایندگان خود را به مدینه فرستادند و #پیامبر، آنان را به امر خدا به “مباهله” دعوت کرد. وقتی هیئت نمایندگانِ نجران، عزم واقعی و وارستگیِ #پیامبر را مشاهده کردند، از مباهله خودداری کردند. ایشان خواستند تا #پیامبر اجازه دهد تحت حکومت اسلامی در آیینِ خود باقی بمانند.
همچنین در همین روز بود که #امیرالمؤمنین_علی(ع) در حالِ رکوع، انگشترِ خود را به سائل داد که آیۂ #ولایت (انما ولیّکم الله…) در شأن ایشان نازل شد.
?✨ در این روزِ مبارک چند عمل وارد شده است:
?اول: غسل؛
?دوم: روزه؛
?سوم: دو رکعت نماز که در وقت و کیفیت و ثواب مانند ِنمازِ #عید_غدیر است.
?چهارم: خواندن دعای مباهله که شبیه به دعای سحرِ ماه رمضان است؛
?پنجم: دعایی را که روایت کرده اند؛ بعد از دو رکعت نماز و هفتادمرتبه #استغفار، و اولِ آن «الحمدللّه ربّ العالمین» است.
✅ و نیز شایسته است در این روز صدقه دادن بر فقرا به جهت پیروی از #مولا_امیرالمؤمنین(ع) و زیارت کردنِ او.
و بهتر از همۂ زیارتها در این باب #زیارت_جامعه است.